Havenfront Hanssum te Neer

26 - 11 - 2015 Havenfront Hanssum te Neer

Havenfront Hanssum te Neer.

Vrijdag 20 november jl. werd het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden Havenfront Hanssum.

De gemeente Leudal gaat in het kader van het Nautisch programma van de Provincie Limburg de Jachthaven te Neer opwaarderen. Samen met de watersportvereniging Hanssum te Neer en het Waterschap Peel en Maasvallei zijn plannen ontwikkeld die een meerwaarde leveren voor alle partijen. De uitvoering van het project maakt een onderdeel uit van de overeenkomst afrondingsvergunning d.d. van 23 december 2014 met Kuypers-Kessel. Het werk start eind november 2015 en moet voor 1 april 2016 gereed zijn.

Algemene informatie.

De gemeente Leudal gaat samen met de Watersportvereniging (WSV) Hanssum te Neer de jachthaven opwaarderen naar een toekomstbestendige jachthaven waar meer passanten kunnen aanleggen en lokaal beter kunnen recreëren.

Herinrichting Jachthaven.

De watersportvereniging exploiteert de jachthaven. De voorzieningen voor deze haven zijn op de wal gesitueerd en kennen weinig binding met het water. Mede daardoor is de haven niet erg aantrekkelijk voor passanten en biedt de haven vanaf het land een wat besloten indruk. Na herprofilering van het gebied worden de haven en het achterland aan elkaar verbonden met een aantrekkelijke boulevard. De haven wordt zo opnieuw ingericht dat deze plaats kan bieden aan passanten. Er wordt ruimte gemaakt voor een drijvend havengebouw dat de watersportvereniging op termijn zal realiseren.

Het project kent de volgende activiteiten:

- Aanleg van een brede flaneerboulevard als binding tussen de kern van Neer en de haven, onderdeel hiervan is het versterken van de dijk van WPM;

- Herprofilering van de haven met verplaatsing van de steigers, het afgraven van de kleine landtong, verplaatsing van de botenhelling en het maken en realiseren van een steiger voor passanten;

- De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een natte ruimte op een drijvend havengebouw.

Wij zullen U op de hoogte houden van de voortgang van de werkzaamheden.